22. 11. 2024   |   svátek má Cecílie
 

Pikantní kuřecí křidýlka

Název Množství a jednotka
kuřecí křídla 12 ks
sůl

marináda

Název Množství a jednotka
olej 4 lžíce
jablečný ocet 1 lžíce
dijonská hořčice 1 lžíce
prolisovaný česnek 5 stroužků
sójová omáčka 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience
oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
Křidýlka si omyjeme, osušíme a osolíme.
Připravíme si marinádu. Do větší misky dáme olej, dijonskou hořčici, rozetřený česnek, jablečný ocet, sójovou omáčku,trochu chilli nebo pálivé papriky a med. Křidýlka důkladně v marinádě obalíme a necháme, nejlépe přes noc, v ledničce odležet.
Pak si dáme na pánev olej a křídla i s marinádou opečeme z každé strany 15 minut.


 


RECEPTY

Pařížská roláda

Postup: Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do sněhu zašleháme krupicový cukr, a... zobrazit recept

RECEPTY

Tagliatelle s lososem a brokolicí

Postup: Brokolici a těstoviny uvaříme každé zvlášť v osolené vodě doměkka a scedíme.... zobrazit recept

RECEPTY

Pistáciové košíčky

Postup: Připravíme si linecké košíčky:Na vál prosejeme mouku s cukrem, doprostřed... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí medailonky s kaštany

Postup: Krůtí nebo kuřecí maso nakrájíme na medailonky, dáme do misky a promícháme se 2... zobrazit recept

RECEPTY

Kedlubnová polévka

Postup: Zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky (můžeme nastrouhat). Zalijeme 1 1/2 l... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...